29. 5. 2011

...lunaria...

... měsíčnice vytrvalá - nádherná květina, nádherně kvetoucí, nádherně vonící a s nádhernými plody, prostě krásná rostlina, plná inspirace - ty její plody, to by byly nádherné náušnice :)






...lunaria rediviva - admirable flower - with delicious flowers, delightful scent and beautiful fruits, simply beautiful plant and full of inspiration - its fruits would make faboulous earrings :)

...déšť, mlha, slunce...

...a kytky...jak jinak, v mém případě :).

Konec týdne se nesl ve znamení setkání s přáteli - s těmi reálnými i s těmi virtuálními - děkuji Leničko(http://www.fler.cz/sweet-l; http://www.fler.cz/glogg), za krásné a milé setkání i za krásné šaty, které jsem si odvezla ♥.

Pátek a sobota přinesly krom milých setkání i déšť - dlouho očekávaný a dlouho potřebný pro zahrady i krajinu, a i když ho po té dlouhé době sucha a slunce bylo přes vytrvalé dvoudenní pršení stále málo, bylo to velmi osvěžující. Kapky deště, mlha, nízké mraky, svěží a vlhký vzduch... a nedělní slunce a rosa...













...rain, mist, sun...

...and flowers...what else would you expect in my case :).

For a very long time expected and yearned rain - for gardens and for landscape, two days of constant rain have been still too insufficient for dry soil , but still it was soo refreshing! Raindrops, mist, low grey clouds, fresh and moist air... and sunday sun and dew...






26. 5. 2011

...



Někdy stačí jenom chvilka klidu a nepořádek kolem nás i uvnitř nás jako by zmizel...

Sometimes it takes only a little while of peace and the mess around and inside us seems to disappear...


25. 5. 2011

...první jarní sklizeň...




Od jara sklízíme začali jsme uždibovat kopřivy, ptačinec, pampelišky a konečně vyrostla i nějaká zelenina - ředkvičky, špenát, salát, pažitka, cibulky, rukola, která přezimovala i která se vysela z loňských rostlin... a první jahoda... a zahrádka kvete :))).

Since the spring has come we started nibbling greens in our garden - nettles, chickweed, dandelions and finally the time of our first harvest has come - red radishes, lettuce, spinach, green onions, chives, wild rocket and rucola -some plants from seedlings, some overwintered...and our firs strawberry...and the garden is flowering!